Story telling bout the QUEEN

Hello . I am the QUEEN in this beautiful palace named d-way-i-feel . Let me introduce myself ,

I am 163cm , 40kg(in process to gain weight) , LOVE blue , purple and green colour , loud-GIRL , freaking love to smile :) , talk-active , funny-GIRL :P

I am now Addicted to ^ ^chocolate^ ^music^ ^photoshoot^ ^shoes^ ^egg tart^ ^ shopping^ ^window shopping^ .^

My Attitude ? @ wild @ shy ( sometimes ) @ nice to anyone who are nice @ stubborn @ naughty @ easy to cry ( i hate that ! ) lastly > @ in process to be polite ^^

Friday, January 6, 2012

Patah Hati Part 2

Salam sejahtera semua ! wuu ~ lama nyer tak menulis kat blog .. hehehe
Nak tau kenapa hana tak update3 blog nie ? ngeh3 ~ sbb hana busy larh sayang . haha . . xD
Dec 2011 mmg bulan paling hana busy skali . now Jan 2012 agak busy tapi still ada masa nak lepak sume . .  haaa , nak tanya , sapa yang dah baca entry seblm nie angkat hidung cepat !! hhahaa =D , mesti korang nmpk cute wat cm uh . ngee~

Entry nie adalah sambungan entry yang lepas . ( ceyy , ada sambungan agy , korang ada ? =P ) tadalah , hana agak playful sikit kan ? hahah . orang happy tak jejak skola mmg cm nie . ** kepada sesiapa readers yang PMR / SPM tahun nie , banyak3 larh tidur ye ^_^ , bukan apa , hana just nak kasi korang rest secukup nyer jew.... Okay enough dgn usik-mengusik , seperti yang telah di beri tahu , entry nie ada lah untuk hana share kepada readers sekalian yang tak ramai mana pun *_* resolution kepada perasaan patah hati .


well , kita sebagai manusia mmg takan pernah terkecuali untuk berada di bawah dan berasa sedih . Its normal . Semua tu dugaan jew dari Allah SWT . Patah hati tak buat korang mati . Jangan risau pasal kain kapan sume . Hati korang patah nt hana tolong bagy plaster yew , bapa sen jew tu . . Sedekah amalan mulia . xD . . . [ ada mcm ustazah pilihan tak ?? =D ] Bila patah hati apa nak buat ? meraung ? melalak ? lompat - lompat mcm monyet/beruk ? naaahh , jangan buat semua tu . First skali korang kena buat ialah duduk dalam bilik , JANGAN pasang radio/mp3 ke apa kew . NO MUSIC ALLOWED . Duduk diam3 dlm bilik tu.Tarik nafas hembus nafas , buat dlm 3-5 kali pastu mengucap cikit . Otak / minda korang akan slowly tenang . Buat slow3 , jangan nak tergopoh gapah . Cukup nyer oxygen kat dunia nie .

Next thing korang kena buat , STOP fikirkan masalah korang / punca patah hati . Just stop . Mmg time sedih rasa mcm nak mati jew kan ? tapi malaikat maut belum dtg lagi so tak payah pegy amik pisau tikam perut @ terjun dari banggunan . BERDOSA weyy buat cm tu . Bila dah tenang sikit korang fikir balik secara positif , kenapa jadi mcm nie . Fikir dari awal punca perkaa tu jadi dan jangan salah kan orang lain . Mentang3 pakwe lari cari awek lain korang pun nak pegi blasah awek tu, tak payah . Membazir . Siasat dari awal mcm mana perkara nie boleh terjadi . Jangan salah kan tuhan kita . Everything happen has its own reason . Ada hikmah nyer . Sekarang dah tahu kenapa benda nie jadi ? Dah tahu kat mana salah ? Dah tahu apa sebab korang jadi cm nie ? Dah kan ? ? hmmm...

Bila dah tahu tu , rajin3 larh minta maaf dgn orang yang pernah korang buat salah / tersinggung perasaan dorg . Dah sudah tu , pergi mandi . Mandi is the best way okay . Sbb sejuk kan badan korang yg tgah 'panas' tu . =P


Tetapi kalau hana larh patah hati , terus pekak kan telinga dgr muzik . SIMPLE .  haha, anyway , THANKS sbb baca ye sayanggg . muahmuah ,


heart , 

No comments: