Story telling bout the QUEEN

Hello . I am the QUEEN in this beautiful palace named d-way-i-feel . Let me introduce myself ,

I am 163cm , 40kg(in process to gain weight) , LOVE blue , purple and green colour , loud-GIRL , freaking love to smile :) , talk-active , funny-GIRL :P

I am now Addicted to ^ ^chocolate^ ^music^ ^photoshoot^ ^shoes^ ^egg tart^ ^ shopping^ ^window shopping^ .^

My Attitude ? @ wild @ shy ( sometimes ) @ nice to anyone who are nice @ stubborn @ naughty @ easy to cry ( i hate that ! ) lastly > @ in process to be polite ^^

Friday, January 6, 2012

Patah Hati Part 2

Salam sejahtera semua ! wuu ~ lama nyer tak menulis kat blog .. hehehe
Nak tau kenapa hana tak update3 blog nie ? ngeh3 ~ sbb hana busy larh sayang . haha . . xD
Dec 2011 mmg bulan paling hana busy skali . now Jan 2012 agak busy tapi still ada masa nak lepak sume . .  haaa , nak tanya , sapa yang dah baca entry seblm nie angkat hidung cepat !! hhahaa =D , mesti korang nmpk cute wat cm uh . ngee~

Entry nie adalah sambungan entry yang lepas . ( ceyy , ada sambungan agy , korang ada ? =P ) tadalah , hana agak playful sikit kan ? hahah . orang happy tak jejak skola mmg cm nie . ** kepada sesiapa readers yang PMR / SPM tahun nie , banyak3 larh tidur ye ^_^ , bukan apa , hana just nak kasi korang rest secukup nyer jew.... Okay enough dgn usik-mengusik , seperti yang telah di beri tahu , entry nie ada lah untuk hana share kepada readers sekalian yang tak ramai mana pun *_* resolution kepada perasaan patah hati .


well , kita sebagai manusia mmg takan pernah terkecuali untuk berada di bawah dan berasa sedih . Its normal . Semua tu dugaan jew dari Allah SWT . Patah hati tak buat korang mati . Jangan risau pasal kain kapan sume . Hati korang patah nt hana tolong bagy plaster yew , bapa sen jew tu . . Sedekah amalan mulia . xD . . . [ ada mcm ustazah pilihan tak ?? =D ] Bila patah hati apa nak buat ? meraung ? melalak ? lompat - lompat mcm monyet/beruk ? naaahh , jangan buat semua tu . First skali korang kena buat ialah duduk dalam bilik , JANGAN pasang radio/mp3 ke apa kew . NO MUSIC ALLOWED . Duduk diam3 dlm bilik tu.Tarik nafas hembus nafas , buat dlm 3-5 kali pastu mengucap cikit . Otak / minda korang akan slowly tenang . Buat slow3 , jangan nak tergopoh gapah . Cukup nyer oxygen kat dunia nie .

Next thing korang kena buat , STOP fikirkan masalah korang / punca patah hati . Just stop . Mmg time sedih rasa mcm nak mati jew kan ? tapi malaikat maut belum dtg lagi so tak payah pegy amik pisau tikam perut @ terjun dari banggunan . BERDOSA weyy buat cm tu . Bila dah tenang sikit korang fikir balik secara positif , kenapa jadi mcm nie . Fikir dari awal punca perkaa tu jadi dan jangan salah kan orang lain . Mentang3 pakwe lari cari awek lain korang pun nak pegi blasah awek tu, tak payah . Membazir . Siasat dari awal mcm mana perkara nie boleh terjadi . Jangan salah kan tuhan kita . Everything happen has its own reason . Ada hikmah nyer . Sekarang dah tahu kenapa benda nie jadi ? Dah tahu kat mana salah ? Dah tahu apa sebab korang jadi cm nie ? Dah kan ? ? hmmm...

Bila dah tahu tu , rajin3 larh minta maaf dgn orang yang pernah korang buat salah / tersinggung perasaan dorg . Dah sudah tu , pergi mandi . Mandi is the best way okay . Sbb sejuk kan badan korang yg tgah 'panas' tu . =P


Tetapi kalau hana larh patah hati , terus pekak kan telinga dgr muzik . SIMPLE .  haha, anyway , THANKS sbb baca ye sayanggg . muahmuah ,


heart , 

Tuesday, November 8, 2011


Patah hati ? Mesti ramai yang daa biasa patah hati kan ? ngeh~ tak semestinya kite patah hati sebab putus cinta tau .. ada banyak lagi sebab kenapa seseorang boleh patah hati .. Kali nie hana nak share , antara sebab kenapa seseorang boleh patah hati . hana juga akan dapatkan respon dari rakan2 fb hana . Disamping itu hana turut ingin beritahu , ini adalah entry terakhir sebelum hana masuk dewan peperiksaan SPM 14.11 nie . heee~ hana mmg tak da idea na update apew kat blog nie .. disebabkan hana baru baru nie patah hati  jadi kali nie hana nak share kenapa kitew boleh patah hati , ini adalah part 1 bagi tajuk patah hati . Part 2 nt akan di update selepas hana habis SPM wokey ? ngee~

As I said earlier , Hana pun baru jew patah hati . Tapi nie daa lama lah jugak . tada laa baru sangat . daa lebih sebulan rasa nya . and daa semestinya hana patah hati sbb “ cinta lembu” nie kan ? hee~ tapi yang best lagi. Hana pun ada sbb lain knapa hana patah hati . Hana rase lah , patah hati sbb cinta dengan patah hati sbb KASUT , patah hati sbb ta dapat beli kasut baru lebih sakit tau . =( Sebelum nie pun hana daa gtau betapa hana gilakan kasut . <3 So bila setiap kali Vincci keluar kan katalog baru , hana mesti amik dan tengok . Almost everyday kowt hana tgk . Then bila berkenan nan kasot uh hana gi tgk yg real nyer kat kedai plak . dan bila minta mama , mama tak kasi dengan alas an “ daa ada banyak kasut” rase mcm nak nangis owww . Mase tu larh hana rase patah hati sbb tak dapat kasut !! How funny is that ? grrr~~~

Penah sekali tu hana nak sangat kasut kat CR . First time jumpa kasut tu dekat kuantan . Mama cakap mama beli nanti na raya sebb mase uh daa na dekat puasa . Then , kami pegy juga kuantan mase bulan Ramadhan aritu , tapi tak beli plak kasut uh , sbb tak ingat . XD .. Then pegy kl shopping un terlupa na usha CR sebb nye sibuk tengok kasut lain .=O … tah papew kan . hmm .. Sampai sekarang hana ada 3 lagy kasut yang hana nak tapi ta dpt lagy . 3 Kasut yang hana nak sangat tapi tak dapat lagi tu 2 dari vincci 1 dari CR . sedey gila kow tadapat kasut . Hana describe patah hati lebih lebih sakit bila kita ta dapat apa yang kita terlampau nak . Same with love . Kalau kita betul3 nak love tu then one day kita realize  kita ta dapat , surely , kita akan sedey and ada gak yang nangis terutama ladies kan ?


Daa baca tentang hana , hana nak share respon kawan3 hana di FB tentang Patah Hati nie . Kali nie hana banyak Tanya gul tapi boyboy plak yang ramai jawab . nay . Jom lihat respon mrka . =)




LyAna Zafyna
  • kalau bf curang n ade pompuan len .
  • bhaabhaa .

    Fauzi Pojaiz
    • bile ape yg kite nk x dpt
    • tp lepas tu
    • kite tetap kne usaha kan..
    • yeahhhh
    • :)

      • Akma Hanafiah
        • Taa dapaat ape yangg di-inginkan 

        • and ,
          putus cinte .^^.

          Hafiz Izwandi
          • hurm pasal apabila sy ingikan sesuatu,
          • tetapi x dpt,
            • itu mnyebabkan sy ptah hati,
            • sehingga dahan pokok pun pth,
            • hahahahha :)

              Nur Sofea S'h
              • um , pth hati bila org yg kita syg tipu kta
              • :(

                Ra Is
                • patah hati
                • sye rse
                • bile kite pijak hati tu
                • hati tu akn patah
                • pndpt sye la
                • hahaha


                  Hafiz Izwandi
                  • hurm pasal apabila sy ingikan sesuatu,
                    tetapi x dpt,
                    itu mnyebabkan sy ptah hati,
                    sehingga dahan pokok pun pth,
                    hahahahha


                    Khairul Nizam
                    • soalan uh.,hehe.,dicurangi oleh kekasih,gagal dlm peperiksaan,kurang diberi perhatian oleh ibu bapa.,

                      till then , <3

Friday, September 23, 2011

15 Saat Indah Bersama BFF


Assalamualaikum dan Salam Sejahtera kepada semua !
Hari nie hana na share sikit tetang persahabatan . Tentu kite semua ada BFF kan ? Kalau tada , cari larh seseorag yang ada masa susah dan senang . BFF bukan hanya untuk kita kongsi kegembiraan tapi untuk kita kongsi kesedihan bersama .
Kita selalu hang out dgn BFF , masa kat sekolah rehat pun same3 .. Tapi sometimes kite tak perasan yang ada juga masa2 lain kita bersama BFF yang juah lebih indah .
15 Saat Indah Bersama BFF  .  Jom kita baca antara 15 saat indah bersama BFF !
  • ·         Apabila BFF mengucapkan TERIMA KASIH kerana sudi menjadi sahabat nya yang paling baik !
  • ·         Ketika kamu dan BFF berkongsi rahsia yang tidak akan diceritakan kepada orang lain
  • ·         Bersantai bersama menonton DVD sambil memberikan komen tentag cerita dan watak dalam DVD yg di tonton
  • ·         Mencuba resepi baru dan hasil nya sememangnya boleh dipuji !
  • ·         Kamu dan BFF Berjaya menyelesaikan perselisihan yg berlaku dan perselisihan itu menjadikan kamu lebih rapat
  • ·         Berchatting sehingga ke pagi !
  • ·         Bergosip tentang dunia selebriti
  • ·         Kamu dan BFF menemui cinta sejati dan berkongsi mengenainya
  • ·         Mengambil gambit di studio bersama sebagai kenangan
  • ·         Shopping bersama dengan bajet yang telah ditetapkan !
  • ·        Saat pergi membeli hadiah untuk orang yang tersayang !
  • ·         Berkaroke hanya kamu dan dia sepanjang hari
  • ·         Paling terharu  :  BFF membetulkan kesilapan kamu kerana kamu tahu dia lakukannya kerana sentiasa mahukan yang terbaik untukmu .
  • ·         Menggunting rambut dan memakai baju yang sama ala-ala kembar seiras .

Itu larh antara 15 saat indah dalam persahabatan kita dengan BFF kita . Mesti ada yang penah lalui saat ini kan ? Sebagai kawan yang baik , kita haruslarh mendoakan yang terbaik untuk BFF kita dan rakan3 lain juga . Hana harap dengan membaca entry nie korang boleh larh jadi semakin akrab dengan BFF masing3 !
Till then , take care <3